torstai 3. joulukuuta 2015

Lyonessin business malli

Lyoness luo illusion että tienaat rahaa keräämällä provisioita ihmisten tekemistä ostoksista niillä korteilla mitä saat suositeltua ihmisille.

Tämä pitää paikkansa, mutta kun he esittelevät sitä mallia jolla alat saada passiivisia tuloja paljastuu ihan eri malli.
Rekrytoit 5 henkilöä, he rekrytoivat 5, ja taas he rekrytoivat 5 alaspäin pyramidissa, passiviset tulot sinulle tuleekin JÄSENMAKSUISTA!

Miksi näin? kestää kaksi vuotta ennen kuin jäsenten ostokset alkavat tuoda provisioita järjestelmälle, ja siihen asti tästä rakenteesta on hyvin vaikeata saada tuottoa.

Lyonness pyramidi
Sinä maksat Lyonness 50 € kuussa
Sinä rekrytoit 5 henkilöä Lyonness mukaan tähän pyramidiin
He rekrytoivat 5 henkilöä ja he taas rekrytoivat taas 5 henkilöä pyramidiin.
Sen pidemmälle et saa tästä pyramidista enää rahaa, Lyonness saa.
Sinä Sinun tiimi Heidän tiimit Tiimien tiimit Yhteensä Lyonesin osuus Sinun osuus
50 € 50 € 50 € 50 €
Yhteensä 50 € 250 € 1 250 € 6 250 € 7 800 € 7 600 € 200

Välillisesti rekrytoit 130 ihmistä meklari suosittelijaksi, Lyonness tienaa 7600 € kuussa tästä suosittelija massasta jotka odottavat saavansa joskus provikoita ostoksista, ja voi kestää monta vuotta ennen kuin rahaa alkaa liikkua, ja saavat maksaa 600€ vuodessa tästä franchising maksuja.
Lyonnesin kulut katetaan tällä maksulla. Markkinointi puheissa provisiot korttien käytöstä ovat isoja ja franchising maksu tulee nopeasti takaisin, mutta todellisuudessa ei suomessa ole mahdollista vielä käyttää korttia niin paljon. Jos joku silloin tällöin 20 € sillä ostaa ei se tunnu keneenkään 0.5% provisiossa.

Monissa maissa firma on haastettu oikeuteen mutta Lyoness on aina voittanut sillä he voivat osoittaa oikean liiketoiminnan olevan kaiken pohjalla, eikä ole laitonta pistää ihmiset työskentelemään siten että HE MAKSAVAT SIITÄ OIKEUDESTA! Yrittäjyydessä näin usein on.

Vaikka Lyoness muistuttaa ponzi huijausta, ei se ole ponzi huijaus sillä tässä pyramidi ei voi romahtaa sillä loppupään jäsenet saavat ehkä jopa paremmin rahaa kun kanta-asiakaskortteja aletaan oikeasti käyttämään. Alkuvaiheen suosittelijat tuntuvat saavan tuloja lähinnä siitä että hankkivat suosittelijoita yritykselle. Eikä summa ole iso.

Disclaimer: Lyonnesin mielestä faktojen julkaiseminen on kunnianloukkaus. Jos tosiasioiden julkistaminen, materiaalin joka on heidän markkinointi materiaaleissaan, on maineen tahrausta, kannattaisi ehkä miettiä liiketoimintamallia uudestaan.

5 kommenttia:

  1. Ei kauhean kannattavaa toimintaa verkostotunkille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Artturi kirjoituksesta. Säästi aikaani faktojen löytämiseen tästä virityksestä.

    VastaaPoista
  3. Kumma kytllä, olen nähnyt henkilöitä jotka ovat oikeasti tehneet kunnon tilin tällä. En ymmärrä, miten se on onnistunut.

    VastaaPoista